De Klencke opgeleverd

De Klencke opgeleverd

De 50 nieuwbouwappartementen aan De Klencke zijn opgeleverd. Met een heerlijk zonnig terras op het zuiden hebben alle bewoners de sleutel in ontvangst mogen nemen. 

Omgevings vergunning De Zuidkolk

Omgevings vergunning De Zuidkolk

Op 3 april is de omgevingsvergunning binnengekomen voor de herontwikkeling van de locatie aan de Hooikade te Delft. Het bestaande drielaagse kantoorgebouw zal plaatsmaken voor een appartementengebouw met 19 appartementen en een bedrijfsruimte.

Applikon klaar voor fase 2

Applikon klaar voor fase 2

In 2013 werd het nieuwe bedrijfsgebouw van Applikon Biotechnology feestelijk geopend door onze Koning. Door de sterke groei van de bedrijfsactiviteiten werd ook dit gebouw snel te krap en werd fase 2 ontwikkeld door cepezedprojects.

De uitbreiding omvat een uitbreiding van de bestaande bedrijfshal en drie nieuwe kantoorlagen bovenop het dak van de huidige bedrijfshal.

Ook bij deze fase is DABT betrokken als directievoerder bij de realisatie.

De Ark opgeleverd

De Ark opgeleverd

Het appartementengebouw met 15 appartementen in Amsterdam is opgeleverd! Na de sloop van een gedeelte van de kerk is er plaats gemaakt voor de nieuwbouw. Het gebouw is fraai op zijn plek ontworpen door OZ architecten. 

Bekijk hier meer projecten

De Klencke gaat omhoog

De Klencke gaat omhoog

De Klencke, ofwel project 'Terras op Zuid', gaat de hoogte in. Inmiddels is de 1e verdiepingsvloer gestort. Het hoogste punt wordt naar verwachting omstreeks eind mei bereikt. Deze 50 appartementen genieten volgende zomer van een heerlijk zonnig terras.

Naar Project

De Ark nadert voltooiing

De Ark nadert voltooiing

De 15 nieuwbouw appartementen van De Ark naderen voltooiing. Het gebouw is wind- en waterdicht en de aannemer is druk bezig met de afbouw. Ook de straat wordt door de gemeente compleet vernieuwd. Het begint een erg mooi gebouw te worden.

Naar project

Feestpaal De Klencke

Feestpaal De Klencke

Onder het genot van een heerlijke Prosecco hebben de toekomstige bewoners van project Terras op Zuid aan De Klencke te Amsterdam de eerste paal geslagen. Hiermee is de start van de bouw een feit. Aankomende week start de officiële boorstelling met het boren van de 'echte' palen.

In totaal omvat het project 50 appartementen.  

1e paal voor nieuwbouw De Ark

1e paal voor nieuwbouw De Ark

Op 28 mei is de eerste paal aangebracht bij project De Ark te Amsterdam. Het boorpalen principe voorkomt zoveel als mogelijk overlast voor de omgeving. Het appartementengebouw wordt direct aan de bestaande kerk gebouwd. Hiervoor is een gedeelte van het kerkgebouw gesloopt. De oplevering zal plaatsvinden in het tweede kwartaal van 2016. 

De Belvedere opgeleverd

De Belvedere opgeleverd

Op 23 april zijn de nieuwbouwappartementen in Blaricum opgeleverd! Op de plek waar voorheen een oude showroom stond is plaats gemaakt voor deze luxe afgewerkte appartementen nabij het centrum van Blaricum.

Naast het door PBV Architecten ontworpen appartementengebouw is er een prachtige tuin aangelegd ontworpen door Jos van de Lindeloof Tuin- en Landschapsarchitecten.

Voor meer projectinformatie klik hier.

Terras op Zuid (De Klencke) in de verkoop

Terras op Zuid (De Klencke) in de verkoop

Terras op Zuid is inmiddels in de verkoop gegaan. Het door NL Architects ontworpen woongebouw omvat verschillende woningtypes zoals ruime benedenwoningen, luxe appartementen en loft woningen. Alle woningen zijn voorzien van...een terras op zuid. Woningen met veel licht en een zonnig dakterras dus.

Terras op Zuid bevindt zich aan De Klencke te Amsterdam op de plek waar eerder de Hogere Hotelschool stond. Dat gebouw is inmiddels voor een deel grondig gerenoveerd en deels gesloopt om plaats te maken voor de nieuwbouw.

DABT coördineert namens de opdrachtgever de sloop van de voormalige Hotelschool en de realisatie van de nieuwbouw.

Voor verkoopinformatie zie de website: www.terrasopzuid.nl.

Oude Luxor Theater officieel geopend

Oude Luxor Theater officieel geopend

Op 2 december is het Oude Luxor Theater aan de Kruiskade te Rotterdam officieel geopend door directeur Marc van Kaam, wethouder Adriaan Visser en Tineke Schouten.

Hiermee is het pand volledig up-to-date voor een moderne theatervoorstelling (zonder het 'oude' theatergevoel te verliezen), maar ook een fantastische plek om gezellig wat te drinken!

DABT wenst het Luxor prachtige theatervoorstellingen toe in het gerenoveerde pand!

Belvedere krijgt vorm

Belvedere krijgt vorm

Het appartementengebouw in Blaricum begint al aardig vorm te krijgen. Inmiddels is ook de eerste verdiepingsvloer gestort en wordt er hard gewerkt aan de kapconstructie. Het gebouw wordt nu met steigers ingepakt om de gevels op te metselen.

Renovatie Oude Luxor Theater

Renovatie Oude Luxor Theater

Het Oude Luxor Theater in Rotterdam wordt grondig gerenoveerd. Hierbij krijgt het gebouw, dat voor het eerst de deuren opende in 1917, de oorspronkelijke kwaliteiten weer terug. Daarnaast zorgt het ontwerp van Aude de Broissia er voor dat het theater veel aan ruimtelijke kwaliteiten wint.

DABT behartigt de belangen van het Luxor Theater als huurder en gebruiker van het pand gedurende de renovatie. Aan het einde van het jaar opent het vernieuwde Oude Luxor Theater haar deuren. 

Sloop De Klencke vordert

Sloop De Klencke vordert

Het pand aan De Klencke in Amsterdam, waar voorheen de campus van de Hogere Hotelschool gehuisvest was, wordt gedeeltelijk gesloopt. NL-development ontwikkelt in samenwerking met Amgea Vastgoed 50 nieuwbouw appartementen. 

DABT verzorgt namens NL-development het projectmanagement vanaf DO-fase tot en met opleveringen.

Nieuwe Omgevings wet

Nieuwe Omgevings wet

"Gemeenten hoeven bij het beoordelen van bouwplannen binnenkort geen advies meer te vragen aan een Welstandscommissie. Het mag wel, maar het hoeft niet."

De Belvedere Blaricum van start

De Belvedere Blaricum van start

De bouw van de 6 luxe huurappartementen met parkeerkelder in Blaricum is volop in gang. Inmiddels is de keldervloer gestort en wordt er hard gewerkt aan de kelderwanden. De oplevering vindt plaats in de eerste helft van 2015.

Aannemers gaan kwaliteit borgen

Aannemers gaan kwaliteit borgen

Het huidige systeem van kwaliteitsbewaking was aan herziening toe vanwege toenemende complexiteit in de bouw, de noodzaak tot positieve prikkels voor bouwpartijen en onheldere verdeling van rollen en verantwoordelijkheden. De ministerraad heeft op voorstel van minister Blok voor Wonen en Rijksdienst ingestemd met het wetsvoorstel 'Kwaliteitsborging voor het bouwen'.

Villa GV opgeleverd

Villa GV opgeleverd

Binnen een zeer krappe tijd tot zo’n geweldig resultaat komen kan alleen met een goede samenwerking tussen alle betrokken partijen. Villa GV is hier het schoolvoorbeeld van! Architectenbureau cepezed en cepezed interieur transformeerde een jaren ’70 huis naar een zeer moderne eigentijdse villa. De opdrachtgever en architect streefden naar een compromisloos geheel.

Het resultaat mag er zijn! Hoofdaannemer Hoogerbrugge heeft met al het personeel en de onderaannemers (Oudshoorn Elektrotechniek, Haitsma installaties en Elshof zinkwerken) een fantastisch resultaat geleverd. Iedereen heeft met overtuigende inzet zorg gedragen voor zeer hoge kwaliteit, iets waar de opdrachtgever nog jaren plezier van gaat hebben.

De interieurbouw is door LP van Vliet verzorgd. Ook hier is te zien dat er met veel zorg en aandacht is gewerkt. Elk detail is tot op het laatste dopje doorgevoerd.

DABT heeft met veel plezier aan dit project gewerkt. Meer foto’s volgen nog, dus kom snel nog eens kijken!

Koning opent Applikon

Koning opent Applikon

Koning Willem Alexander heeft op 4 december het nieuwe hoofdkantoor van Applikon Biotechnology officieel geopend. Met een druk op de knop van een bioreactor werd het nieuwe kantoor een Nederlands feit.

Applikon Biotechnology is een bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van innovatieve bioreactoren welke ingezet worden voor onderzoek en het produceren van vaccins en geneesmiddelen. De nieuwe huisvesting is zorgvuldig afgestemd op het bedrijf.

DABT was directievoerder tijdens het bouwproces. cepezedprojects heeft het design-build proces verzorgd en het ontwerp is door architectenbureau cepezed gemaakt. Het is een modern gebouw geworden van zeer hoge kwaliteit.